Eetbare bloemen

Nieuwste trend : "Eetbare bloemen"

 

Het zomerse weer heeft België bereikt en dat betekent: ijsblokjes in je drankje en waterijsjes in de vriezer! Je kunt beiden heel gemakkelijk zelf maken, maar ook gerechten kun je leuk decoreren met eetbare bloemen. Wij adviseren je graag over welke bloemen je kunt eten.

 

Eetbare bloemen
Je kunt eetbare bloemen heel makkelijk in je zelfgemaakte ijsjes verwerken, zo geef je je ijsje eenvoudig een bijzondere touch. Of maak ijsblokjes met een bloem erin, superleuk voor bijvoorbeeld in een zomerse cocktail. Daarnaast kun je bloemblaadjes ook prima gebruiken om je gerechten zomers aan te kleden, zoals in een salade of in een tropische bowl. Wij waarschuwen wel: “Helaas is het niet zo dat je elk bloemblaadje kunt eten. Zorg dus dat je van tevoren goed op de hoogte bent welke bloemen je kunt eten en welke absoluut niet.” Zo moet je goed opletten of de bloemen niet besproeid zijn met bestrijdingsmiddelen. De meeste bloemen in boeketten zijn dit namelijk wel.

Welke dan?

Wist je dat je ze vaak ook gewoon in je eigen achtertuin vindt of in een pluktuin? Dit zijn de vijf meest toegankelijke eetbare bloemen:

  1. Rozenblaadjes: je kunt bijna niet misgaan met rozenblaadjes, want je kunt vrijwel alle soorten rozenblaadjes eten, mits onbespoten. Rozenblaadjes zijn superleuk in bijvoorbeeld je ijsblokjes.
  2. Viooltjes: deze vrolijke blaadjes zijn vrij smakeloos en dat maakt ze prima geschikt om zo op te eten, bijvoorbeeld als aanvulling in je salade.
  3. Lavendel: de geur en smaak van Lavendel is uitgesproken, daarom worden ze eerder gebruikt als decoratie dan om op te eten. Wil je ze toch eten? In dat geval je kunt het beste Engelse lavendel eten, deze smaakt wat zoet en niet zo zeepachtig als andere soorten.
  4. Afrikaantje: deze vrolijke bloem doet qua smaak een beetje denken aan de granaatappel en dat maakt het een leuke aanvulling op bijvoorbeeld een yoghurt bowl.
  5. Vlierbloesem: in plaats van het sap van de besjes kun je ook de vlierbloesem gebruiken ter decoratie van je gerecht, drankje of ijs.

 

ONZE TROEVEN

  • minimum 7 dagen vershoudgarantie
  • belgisch
  • gespecialiseerd in bruidswerken
  • gespecialiseerd in rouwwerken
  • 20 jaar ervaring

CONTACTGEGEVENS


't ZONNEBLOEMPJE

+32 (0)11 81 53 72
info [at] zonnebloempje [dot] com

Anjelierenlaan 14
3550 Bolderberg